Uspeh 2. međunarodnog sajma Biblioteke XX vek

Među njima su bili mnogi autori i saradnici Biblioteke XX vek,  kao i poznate ličnosti iz javnog i kulturnog života Beograda, Novog Sada, Zrenjanina i Pančeva.  Zapaženo je i prisustvo gostiju iz  Bosne i Hercegovine,Hrvatske, Slovenije,  Francuske, Nemačke, Poljske  i Velike Britanije.  Specijalni gost Sajma bio je frakofonski portal Balkanski glasnik  (Le Courrier des Balkans), koji je predstavio svoja nova izdanja na francuskom jeziku.

Ljubomir Živkov je zbog bolesti bio sprečen da, kako je najavljeno, otvori Sajam,  ali je putem SMS-a organizatorima i gostima Sajma poslao ovu poruku podrške:

„ Braćo i sestre! Prvi put u mom veku trebalo je da ja nešto pustim u svečani pogon, opticaj – ja se razboleh… Prošlo mi je kroz glavu obraćanje putem video linka. S druge strane,  – zar SMS nije isto tako moćan!? Našoj slavnoj književnici je na Veliku  Gospojinu iz Smederevske Palanke stigao SMS od nepoznate  obožavateljke sa ovom sadržinom:  Zašto ne napišete roman o Presvetoj Bogorodici? Moj amanet nije toliko dalekosežan, i glasi: Lepo se provedite!”

Na molbu Ljube Živkova i organizatora Sajma, čin svečanog otvaranja ove manifestacije  obavio je Predrag Koraksić Koraks.

Nekoliko fotografija sa Sajma naći ćete  u našem  Foto albumu.